Африка: чергове викрадення священників

«Ми священники, а не терористи». Фото з похорону о. Вітуса Борого, вбитого у Кадуна

Як повідомлялося, 21 листопада був оприлюднений звіт про становище переслідуваних християн у світі. Триває «Червоний тиждень», що присвячений солідарності з переслідуваними християнами. У медіа з’являється інформація про чергові викрадення священників у Нігерії та Малі. 

Отець Віктор Ішіву у п’ятницю ввечері проводив євхаристійний молебень в одному з нігерійських селищ. У цей момент несподівано з’явилася група озброєних чоловіків. Залунали перші попереджувальні постріли у повітря. Священник разом із вірянами швидко втік. Викрадачі зрозуміли, що священник побіг на плебанію і почали штурм. Врешті поїхали з місця злочину з викраденим душпастирем.     

У столиці Малі викрадення відбулося у неділю. Жертвою став німецький місіонер Ганс Йоахім Лоре. Викрадачі приїхали автомобілем без номерних знаків та схопили священника, силоміць запхнувши його до салону. Це була шокуюча новина, адже в столиці вже понад десять днів не викрадали іноземців із Заходу. Підозрюють, що це справа рук ісламських екстремістів, які раніше чинили подібне задля отримання викупу.      

Обидва напади свідчать про зростання впливу ісламських організацій у північно-західній Африці. Особливо важка ситуація – у Нігерії. Згідно звіту однієї з міжнародних організацій від початку до кінця жовтня цього року було вбито 4020 та викрадено 2315 християн. 

Один із єпископів Нігерії не раз закликав уряд до гарантування безпеки християн. Якщо це неможливо, то нехай президент складає свої повноваження. 

У червні цього року терористи обстріляли зібраних на молитву у костелі св. Франциска Ксаверія: 73 особи були поранені, а 41 загинула. Як у випадку інших нападів на Церкву, ніхто не постав перед судом.    

Нагадуємо, Папська фундація Допомога Церкві в потребі повідомляє про 7600 смертей християн від початку 2021 року до середини цього.  

За матеріалами: Vatican News 

Схожі новини:

Поширити новину: