Цього року відзначатиметься 15-річчя беатифікації бл. Марти Вєцкої

Деталі святкування та різноманітні ініціативи обговорювались під час зустрічі митрополита Львівського архієпископа Мечислава Мокшицького з візитаторкою Краківської провінції Згромадження Сестер Милосердя.

Зустріч відбулась 22 березня у резиденції Львівського митрополита.

Беатифікація с. Марти Вєцкої відбулась у львівському парку Хмельницького 24 травня 2008 року. З Ватикану на урочистості прибув Державний секретар Святого Престолу кардинал Тарчізіо Бертоне.

Марта Вєцка (1874–1904) народилась у Польщі. У 18 років вступила до сестер милосердя у Кракові. Опікувалась хворими у лікарнях Львова, Підгайців, Бохні, Снятині. Надавала опіку не лише фізичну, а й духовну. Багатьох привела до поєднання з Богом, не зважала на походження чи віросповідання. Завдяки спілкуванню з нею охрестилося чимало євреїв. Дезинфікуючи лікарняне приміщення після хворої на плямистий тиф, сестра Марта заразилась і невдовзі померла, оточена хворими, що молилися за неї. Щороку, у другій половині травня, відбувається Всеукраїнське паломництво до реліквій бл. Марти Вєцки у Снятині. На міському цвинтарі також знаходиться могила блаженної монахині.

За матеріалами Львівської архідієцезії

Схожі новини:

Поширити новину: