На площі Святого Петра засяяла різдвяна ялинка та інавгуровано вертеп

Церемонія інавгурації, що через несприятливі погодні умови відбувалася в залі Павла VI, супроводилася побажаннями Різдва, прожитого в мирі та братерстві.

Про це пише Vatican News.

Увечері в суботу 3 грудня 2022 р., у Ватикані відбулася церемонія інавгурації різдвяного вертепу та засвічення різдвяної ялинки, на яку прибули делегації від італійських громад і регіонів, з яких походять ці різдвяні символи, встановлені на площі Святого Петра, а також делегація з Ґватемали, адже ця країна подарувала вертеп, який встановлено в залі Павла VI у Ватикані.

Через те, що день видався дощовим, саме в залі для аудієнції зібралися учасники святкової церемонії, яку очолив кардинал Фернандо Верґес Альсаґа, Президент Губернаторства Держави-Міста Ватикану. У своєму слові він зауважив, що цьогорічні ялинка і вертеп, що встановлені на площі, походять із географічно віддалених між собою та, водночас, схожих місцевостей, де громади зберігають живим ангельське звіщення, а Різдво зберігає свій час та своє глибоке значення. Кардинал завершив своє слово побажанням, аби любов заступила насильство, закликавши нести повсюди добру новину про народження Спасителя.

Далі почергово виступали представники відповідних делегацій. Міністр закордонних справ Ґватемали Маріо Букаро Флорес сказав, що пишається нагодою посприяти пізнанню мистецтва своєї країни через дар для Папи Франциска, який є також вираженням уваги Ґватемали до теми релігійної свободи та її зобов’язань на користь миру. Представники Удінезької архідієцезії, північноіталійського регіону Фріулі-Венеція-Джулія та голова громади Сутріо представили дерев’яний вертеп, встановлений на площі Святого Петра. Для його виготовлення використано, серед іншого, матеріали з дерев, повалених ураганом, який кілька років тому спустошив цей регіон, що стало своєрідним символом відродження та надії. Делегація з місцевості Розелло, що в центральноіталійському регіоні Абруццо, звідки прибула ялинка, звернула увагу на те, як оздоби виготовляли разом підлітки, що є підопічними осередку психіатричної реабілітації, та похилі віком з геріатричного закладу, що стало великою нагодою для свідчення інклюзії.

Церемонію підсумувала сестра Рафаелла Петріні, Генеральна Секретарка Губернаторства Держави-Міста Ватикану, яка зазначила, що також і сьогодні Ісуса розсіює темряву гріха, щоби виливати на людство радість сяючого божественного світла, символом чого є ялинка. «Дозвольмо, аби й нас оповило світло Його істини», – закликала вона, висловивши сподівання на те, що під час цього різдвяного періоду нас супроводжуватимуть почуття відродження та прагнення братерства.

Схожі новини:

Поширити новину: