Папа: налагоджувати політику, відкриту на потреби сімей

Звертаючись до членів Форуму сімейних асоціацій, Святіший Отець закликав їх продовжувати сприяти політиці на благо сімей.

Про це пише Vatican News.

2 грудня 2022 року, Папа Франциск прийняв на аудієнції членів Форуму сімейних асоціацій – організації, яка займається приверненням уваги Італійської держави до проблем сімей та їхніх потреб. У своєму слові Святіший Отець згадав про свою Апостольську адгортацію Amoris laetitia, зауважуючи, що сімейне життя не завжди є радісним, адже складається також із болісних моментів. А тому закликав свідчити радість Божого дару сім’ї та працювати над підтримкою родин у державі.

Сім’я, яка відкрита до інших

Папа Франциск відзначив діяльність Форуму, який намагається стимулювати добру сімейну політику. «Ви займаєтеся цим не виходячи з певної ідеології, а на основі доктрини Церкви та її соціальної практики. І ви робите це, застосовуючи метод діалогу: діалог з усіма інституціями, відповідальними за сімейну політику, не для того, щоб служити інтересам однієї сторони, категорії, а в пошуках спільного блага», – сказав Святіший Отець. Він перестеріг сім’ї перед самоізоляцією, вказуючи на те, що сім’я покликана бути чинником братерства та соціальної дружби, бути вкоріненою на певній території та водночас відкритою до світу. «Я б сказав, що кожна сім’я, заснована на любові, є відкритою та уважною до того, що відбувається поза домом, вона намагається бути привітною та солідарною, починаючи від ситуацій сусідів, співмешканців у будинку, мікрорайоні, аж до ширших ситуацій, якими є інші країни та континенти», – зазначив Папа. У цьому сенсі він додав, що відкритість належить до ДНК Церкви, яка за своєю природою виховує до католицької ментальності, до вселенського горизонту.

Виділяти час для Бога

Святіший Отець відмітив внесок організації у спільне благо країни, щоб сім’ї не експлуатувались, а були підтримувані державою. «Тільки так можна досягти перелому тенденції в народжуваності», – підкреслив Папа. Зосереджуючись на цьому аспекті, він закликав перейти до конкретних справ, вносячи свої задокументовані пропозиції та надаючи експертні поради. «Я це говорив, але хочу повторити: ми переживаємо серйозну демографічну зиму, і ми повинні реагувати на це всіма силами, своєю працею, своїми ідеями, щоб переконувати», – наголосив Святіший Отець. Він вказав на потребу сімей перебувати в єдності з Богом. «Дорогі друзі, йдіть вперед цими двома шляхами: радісного свідчення того, що означає бути сім’єю та відданості хорошій політиці на користь сімей, яка здійснюється разом із ними. Але мушу додати: бережіть себе як пари та сім’ї! Виділіть необхідний час для молитви, подружнього діалогу і дітей, а також для спільнотного життя в Церкві», – побажав Папа, закликаючи плекати своє духовне життя і сімейну духовність.

Схожі новини:

Поширити новину: