Папа Франциск посвятив корону для ікони Богородиці в Одеській катедрі (ФОТО)

Ікона Внебовзяття Пресвятої Богородиці, що розташована у головному вівтарі Одеської катедри у серпні буде коронована папською короною. Освятив її Папа Франциск у середу, 3 серпня. 

Ця ікона вважається чудотворною та дуже добре відома містянам. 

Були зібрані всі дані про цю ікону та інформація про воти, надіслано все це до ватиканської конгрегації, яка після досліджень визнала, що ікону можна коронувати. Це було визначено у спеціальному декреті. 

Після отримання декрету, представники Одеської катедри – канцлер курії о. Кшиштоф Вітвіцький та о. Даніель Кулаковський поїхали на зустріч зі Святішим Отцем. Під час зустрічі, що відбулась на завершення загальної аудієнції 3 серпня понтифік освятив корону. 

15 серпня, під час парафіяльного відпусту, Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас здійснить обряд коронації ікони.

Поруч з іконою будуть розміщені воти та дари, які принесли вдячні віряни.     

Єпископ Станіслав Широкорадюк розповів, що ікона справді має дивовижну історію. Після закриття та пограбування храму, ікону вдалося врятувати. Її певний час переховували у одеському костелі св. Петра. Як тільки вдалося відновити святиню, то ікону повернули до катедри.

Фото: Vatican News, Одесько-Сімферопольська дієцезія

Схожі новини:

Поширити новину: