Папська академія «За життя» і Форум Абу-Дабі за мир: співпраця в питаннях етики

Представники інституцій підписали меморандум, що ґрунтується на взаємному переконанні у тому, що науки й технології повинні служити людству, не підважуючи людську гідність.

Про це пише Vatican News.

Папська академія «За життя» та Форум Абу-Дабі за мир підписали меморандум про співпрацю в сфері етичних питань. Церемонія відбулася в Абу-Дабі, ОАЕ, 23 травня 2023 року. Свої підписи під документом поставили очільник ватиканської інституції архієпископ Вінченцо Палья та шейх Аль-Махфуд бін Байяд.

У повідомленні з цього приводу зазначається, що Форум Абу-Дабі за мир і Папська академія «За життя» узгодили цей меморандум, щоби в дусі співпраці «розглядати етичні питання, що випливають у цьому світі, зокрема, в наукових дослідженнях та в розвиткові новітніх технологій». Підставою для цієї співпраці є «взаємне визнання того, що науки й технології повинні служити людству, не підважуючи людську гідність та суспільну гармонію». Особливу увагу в рамках співпраці буде присвячено системам штучного інтелекту. Партнери зобов’язуються підтримувати постійній діалог, який інтегруватиме бачення технологій, етики, філософії та богослов’я, визнаючи вплив наукових досліджень на різні аспекти людського життя.

Схожі новини:

Поширити новину: