Папа: Ісус, вознісшись із тілом на небо, представляє людство перед Отцем

В урочистість Вознесіння Папа Франциск нагадує про те, що Ісус на небі представляє перед Небесним Отцем наші життя, надії та рани.

Про це пише Vatican News.

«Ісус підноситься до Отця, щоби заступатися за нас, щоби представляти Йому наше людство. Таким чином, разом з людською природою Ісуса перед очима Отця є і завжди будуть наші життя, наші надії, наші рани».

Такий твіт з’явився у четвер, 18 травня 2023 р., на аккаунтах Папи Франциска з нагоди урочистості Вознесіння Господнього. Вознесіння – це свято, спільне для всіх християнських Церков, яке відзначається на 40-й день після Пасхи. В деяких країнах світу, включаючи Італію, єпископати перенесли його відзначення на неділю, але у Ватикані воно відзначається у четвер та є вихідним днем.

Нова присутність Ісуса в світі

Вознесіння, про яке згадується в Євангеліях від Марка та Луки та у Діяннях Апостолів, є завершенням періоду «історичного Ісуса», та початком місії Церкви, що буде інавгурована сходженням Святого Духа. «Піднісшись на небо, Ісус, замість того, щоби залишатися поруч з небагатьма в тілі, наближається до всіх Своїм Духом. Святий Дух уприсутнює Ісуса в нас, переступаючи через межі простору та часу, щоби зробити нас Своїми свідками у світі», – повчав Папа Франциск під час недільної зустрічі з паломниками 29 травня 2022 року, вказуючи на те, Ісус возноситься до Отця, щоби заступатися за нас і щоби приготувати для нас місце. Він заступається за нас, щоб ми могли «завжди бути супроводжувані та благословенні Небесним Отцем».

«Господнє вознесіння на небо, започатковуючи нову форму присутності Ісуса серед нас, вимагає від нас очей та серця, здатних Його зустріти, служити Йому та свідчити Його іншим. Йдеться про те, щоб бути людьми Вознесіння, тобто, шукачами Христа на стежках нашого часу, несучи Його слово спасіння аж до кінців землі», – наголошував Святіший Отець 13 травня 2018 року.

Схожі новини:

Поширити новину: