Молитва про повернення храму св. Миколая триває

Київська парафія св. Миколая, що досі очікує на повернення храму, опублікувала звернення. Діти, які днями прийняли Перше Святе Причастя, їхна батьки та настоятель парафії висловлюють сподівання, що нещодавній візит президента України Зеленського до Святішого Отця допоможе прискорити процес вирішення проблеми зі святинею.

«Вітаємо зустріч Президента та Папи Римського, впевнені що католики всього світу, яких є майже півтора мільярда на земній кулі, моляться за справедливий мир в Україні, хотілося б щоб і ми – римо-католики України та ці наші найменші парафіяни – діти, які сьогодні прийняли Перше Святе Причастя молились за мир у своєму повернутому храмі, який міністерство культури офіційно зобов’язалось нам повернути ще рік тому», – йдеться у зверненні.

Нагадуємо, 1 червня 2022 року костел св. Миколая мав бути переданий парафіяльній спільноті костелу св. Миколая. Однак українська влада не дотримала своєї обіцянки, що також не дозволяє парафії вести повноцінні відновлювальні роботи. Через що храм у центрі Києва, що є перлиною архітектури, руйнується на очах.

Схожі новини:

Поширити новину: