В окопах багато хто знаходить шлях до Бога

У Харківському військовому госпіталі працюють два капелани: римо-католицький міхаліт о. Михайло Прокопів та православний священик о. Геннадій. Обидва служать пораненим солдатам, але також є свідками того, як багато хто з них відкриває для себе шлях до Бога.

Про це пише Vatican News

Отець Михайло Прокопів CSMA щодня служить Святу Месу у військовому госпіталі в Харкові. Він проводить цілий день, відвідуючи хворих і поранених солдатів. Вони потрапляють сюди щодня, тим більше, що лінія фронту близько. Серед них є такі, що знайшли віру в Бога в окопах. 

«Кожен солдат – це абсолютно окрема історія. Здебільшого я зустрічаю людей, які знайшли свою дорогу до Господа Бога. У них є переконання, що якщо я живий, а багато моїх побратимів загинули, то Господь Бог все ж таки існує. Навіть солдат з Польщі, який не так давно приїхав в Україну. Він приїхав в Україну трохи більше року тому, 1 березня. У Польщі у нього залишилися дружина і двоє дітей. Виявляється, він не був хрещений. Ніхто не привів його до Церкви, ніхто не навчив його віри. Лише тут, в Україні, десь в окопах, він знайшов віру і попросив охреститися. Тож була коротка підготовка до хрещення, і в двадцять з чимось років було хрещення, було намащення хворих, і було перше Святе Причастя для дорослого чоловіка. Тут, на війні, він знайшов свою віру».

Служіння військових та госпітальних капеланів стає все більш важливим в Україні. Зростає і їхня кількість. Лікарні тут є місцем практичного екуменізму, який виражається у співпраці священнослужителів різних конфесій і деномінацій.

Схожі новини:

Поширити новину: