Хмельниччина: візит генерала конвентуальних францисканців

5-6 квітня 2023 р. отець Альберт Тровареллі, генеральний настоятель Ордену Братів Менших Конвентуальних, та отець Станіслав Кава, настоятель Кустодії Чесного Хреста в Україні, перебували з братерським візитом у монастирі в Мацьківцях поблизу Хмельницького.

Про це повідомляє сторінка конвентуальних францисканців.

Під час візиту вони зустрілися з волонтерами, військовими та представниками фонду «Мир і добро». У процесі цього візиту, кустош та ґвардіан о. Януш Новак отримали відзнаки та подяку за гуманітарну та логістичну допомогу, а також за активну співпрацю з вищезазначеними організаціями.

Після цього вони відвідали храм, де кількома днями раніше було встановлено кам’яний вівтар. Під час молитви Літанією до всіх Святих, генеральний міністр ордену помістив у вівтарній менсі мощі бл. Карлоса де Діос Муріаса. Блаженний Карлос де Діос Муріас – це францисканський мученик із Аргентини. Він був убитий 18 липня 1976 року та проголошений блаженним 27 квітня 2019 року в місті Ла-Ріоха, Аргентина.

Наступного дня генерал і кустош вирушили до Кам’янця-Подільського, де мали зустріч із ординарієм Кам’янець-Подільським єпископом Леоном Дубравським.

Схожі новини:

Поширити новину: