Єпископ Лучок на Хресній дорозі у Рахові: молімося за кривдників

2 квітня у Вербну неділю Апостольський адміністратор Мукачівської дієцезії єпископ Микола Лучок ОР взяв участь у Хресній ході вулицями Рахова, що проводилася римсько-католицькою громадою спільно з місцевими греко-католиками.

Про це пише Мукачівська дієцезія.

Тематика роздумів Хресної дороги була присвячена війні. Тексти молитви на українською мовою читала греко-католицька молодь, угорський варіант – римо-католицька молодь та вчителі. Роздуми пов’язували страждання Ісуса зі стражданням українського народу: з постатями, які зустрілись на Ісусовій дорозі, та тими, хто зустрічається на дорозі біженців з України, переживання Марії та переживання матерів, які в підвальних приміщеннях заспокоювали свою малечу, а також тих мам, які переживають за своїх синів, що захищають нашу Батьківщину.

Попри сильну зливу у молитві взяло участь близько 250-300 вірян.

Участь у Хресній дорозі єпископа Миколи стала кінцевим пунктом пастирської візитації римсько-католицьких парафій на Рахівщині, під час якої його супроводжував канцлер курії отець Сергій Герзанич. У спільному молебні з єпископом також взяв участь рахівський настоятель отець Шандор Манкович, а з громадою греко-католицьких вірян був їхній священник отець Василь Носа.

«Хресні дороги містом проводилися багато років поспіль, за винятком того року, коли масові зібрання були заборонені через пандемію. Цьогоріч Хресна дорога починалася від греко-католицької церкви до амфітеатру Буркут. У минулі роки така дорога йшла від римсько-католицького храму до цвинтаря. Неодноразово проводилися театралізовані хресні дороги з рахівською молоддю», – розповіла катехитка Ілдіка Репарук.

Завершальне слово на молебні Хресної дороги мав єпископ Микола, який говорив про зло, яке прийшло на нашу землю, і теж заохотив до тривалого чування: «Треба молитися за навернення наших кривдників, за те, щоб ми були витривалі». Адже «добро переможе зло і пасхальне світло запанує над темрявою», – наголосив пастир дієцезії.

Схожі новини:

Поширити новину: