Єпископ Змітрович до священників: «Ми покликані проповідувати Бога, Який пробачає, звільняє від гріха»

У Кам’янець-Подільській дієцезії Меса мира відбулась у катедрі у Великий Вівторок. Проповідь цього дня виголосив єпископ-помічник Радослав Змітрович ОМІ. 

«Сьогодні тут зібралось багато священників разом – це буває рідко. Бог зібрав нас, щоби підтримати, щоби ми могли оживити та відновити наше покликання, нашу місію, досвідчити єдність з Тілом Христовим, самим Христом та між нами. Наше покликання та наша місія – це покликання та місія Спасителя», –  розпочав проповідь єпископ Радослав. Далі він пригадав про місію священника, про яку йшлося у першому читанні з книги пророка Ісаї. Крім того, проповідник зазначив, що ті, хто слухали Ісуса, розуміли Його слова по-різному та мали різні уявлення про Його покликання. Дехто розраховував на їжу, зцілення, відновлення Ізраїля. Навіть дехто з учнів не розумів справжньої місії Христа.

«Ми знаємо змалку, з Катехизму, що Божий Син став людиною, щоби нас звільнити від гріха, відкупити. Бо гріх – це найбільше зло світу», –  підкреслив єпископ Змітрович. Приклади Петра, Юди, Пилата, натовпу, що засуджує Христа на смерть, показують, як сильно в людині діє гріх. Бог хоче нас спасти від цього гріха. «Нас, священників, Бог покликав, щоб проповідувати, робити присутнім Бога, який пробачає, звільняє від гріха. Це наше покликання. Ми проповідуємо Спасителя, який має міць через нас нести пробачення гріхів, визволення з цього найбільшого зла, яке також є головною причиною людського страждання […] Ми є місіонерами пробачення, несемо Христа Воскреслого. Через наше служіння людина не лише досвідчує пробачення гріхів, а й нове життя. Бо ми приносимо Господа, який помер та воскрес, дає свого Духа.Що є ціннішим за це служіння?», –  зазначив єпископ-помічник.       

Єпископ також розповів, що дуже багато військових командирів приїздять до наших єпископів на сході України та просять про капеланів, які мають силу пробачати гріхи, для них це дуже важливо. «Це наш дар, який Бог нам довірив. Важливо нам бути свідомими, що згідно цього ми будемо суджені – наскільки цей дар ми дали для людей, для спасіння. Бо є втома, але також є ця радість – бути щасливим священником, коли входиш в це служіння. Хоч є війна та страшно, але той, хто служить, відчуває у собі Боже помазання. Тоді, незважаючи ні на що відчуваєш радість та задоволення», –  підсумував проповідник.  

Після проповіді священники урочисто відновили обітниці. 

Під час Святої Меси також були освячені миро (для таїнств Хрещення, Миропомазання, Священства), єлей для таїнства Єлеопомазання хворих та єлей катехуменів.  

Схожі новини:

Поширити новину: