Бердичів: паломництво чоловіків на честь святого Йосифа

18 березня, у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію, у Бердичеві відбулося паломництво чоловіків. Кожного року чоловіки прибувають до санктуарію з нагоди урочистості святого Йосифа – обручника Пресвятої Діви Марії.

У рамках підготовки до урочистості святого Йосифа вже третій рік поспіль у санктуарії відбулася велика новенна до захисника Святого Сімейства. Впродовж дев’яти тижнів, у кожну середу о 06:45 ранку місцеві чоловіки збиралися на Святій Месі та молитві до святого Йосифа саме у чоловічій спільноті. 

Паломництво розпочалося з реєстрації. Зі вступним словом до чоловіків звернувся отець Віталій Козак OCD, який цього року був головним організатором зустрічі. Саме він виголосив для учасників паломництва конференцію на тему креативності чоловіка.

«Господь дав чоловіку одну дуже важливу місію, ще перед тим, як сказав бути плідними і розмножуватись. Називати речі, які Він створив. Тобто, Господь сказав, що місія чоловіка є спів творити з Богом. Господь створив чоловіка, щоб чоловік був креативний. Креативна натура. Тобто, чоловік, що постійно хоче щось робити, створювати, робити щось нове… Коли чоловік творить, він є щасливим», – наголосив отець Віталій.

Центральною частиною зустрічі чоловіків стала Свята Меса, яку очолив отець Козак, а проповідь виголосив отець Михайло Романів ОР, настоятель парафії Воздвиження Святого Хреста з Фастова.

У проповіді отець Михайло Романів розповів про завдання, які Господь дав для святого Йосифа.

«Важливим є те, щоб ми також могли прийняти все те, що Господь кладе на наші плечі. І не тільки прийняти, але і творчо це розвивати. Мене в особі святого Йосифа захоплює правда про те, що Бог обрав собі такого чоловіка, якому довірив власного Сина. Це неймовірно. Бог, який є серцевідець, який знає найкраще, віддав предвічного Сина в руки смертного чоловіка. Віддав для чого? Для того, щоб цей чоловік був його захисником і оборонцем. Віддав для того, щоб саме цей чоловік навчив його перших слів молитви й вів його до Єрусалиму, показував святі місця, відкривав його ж власну історію, святкуючи з ним свята, ставлячи кожної суботи на стіл дві свічки, які також мають імена – пам’ятай і бережи. І про це вас просить Господь: пам’ятай і бережи. Це було завдання святого Йосифа», – розповів проповідник.

По завершенню Святої Меси відбувся спільний почастунок, далі – ділення в групах, а на завершення – спільна Коронка до Божого Милосердя.

Максим Железницький

Схожі новини:

Поширити новину: