Нікарагуа просить Святий Престол закрити диппредставництва

Рік тому з країни був вигнаний Апостольський Нунцій Вальдемар Соммертаґ.

Про це пише Vatican News.

Дипломатичні стосунки між Нікарагуа та Святим Престолом призупинені. Про це йдеться в комюніке Міністерства закордонних справ центральноамериканської країни. Уряд Нікараґуа попросив Святий Престол про закриття відповідних дипломатичних представництв. Не йдеться про розрив стосунків, як про це писали деякі засоби комунікації. Рівно рік тому, 12 березня 2022 року, з країни було видворено Апостольського Нунція архієпископа Вальдемара Станіслава Соммертаґа.

В одному з інтерв’ю наприкінці минулого року Папа Франциск, відповідаючи на запитання про ватиканську дипломатію в контексті ситуації в Нікарагуа, зазначав, що Святий Престол завжди має на мені спасіння народів, а його зброєю є діалог. «Святий Престол ніколи не йде геть сам. Його проганяють. Він завжди старається зберегти дипломатичні стосунки, зберегти все те, що може бути збережене за допомогою терпеливості та діалогу», – говорив він.

Соціально-політична ситуація в країні загострилася протягом останніх років, проявляючись у жорстоких репресіях проти маніфестантів, арештах і видвореннях. Після понад піврічного перебування під домашнім арештом, вже місяць перебуває у в’язниці єпископ Роландо Альварес, засуджений до 26 років тюремного ув’язнення й про якого немає жодних новин.

Схожі новини:

Поширити новину: