Апостольський нунцій: проєкт «Католицизм» відкриває красу християнської віри

Як повідомлялося, від сьогодні, 21 січня 2023 року, телеканал «Суспільне Культура» транслюватиме 10-и серійний фільм «Католицизм».

Коментар Апостольського нунція щодо показу фільму оприлюднила на своїй сторінці у фейсбуці сестра Климентія Луків зі Згромадження сестер св. Йосафата УГКЦ, координаторка проєкту «Католицизм» в Україні. Зокрема, архієпископ Вісвальдас Кульбокас сказав:

«Автором євангелізаційного проєкту під назвою «Католицизм: мандрівка до серця віри» є мій американський співбрат єпископ Роберт Баррон. Цей факт викликає в мене наступні реакції:

– Велику вдячність за зусилля єпископа Баррона доносити істини католицької віри до сучасного світу. Нерідко всі ми, як віруючі, так і невіруючі, ризикуємо ставитися іноді цинічно до інших, а іноді ставитися скептично до слова, яке нам пояснюють. Але єпископ Баррон занурився в це «море» викликів з наміром допомогти кожному відкрити для себе красу християнської віри та Католицької Церкви. Саме так він хоче представити віру: віру, яка є водночас зрозумілою і красивою.

– Друга реакція – це скоріше питання, яке виникає: чи може в Україні, а особливо у воєнний час, американська комунікативна мова нам щось сказати? Моя спонтанна відповідь є, звичайно, такою, що було б набагато краще, коли б всі ми навчилися спілкуватися з суспільством і людьми, які навколо нас, як це робить єпископ Баррон. Якщо ми навчимося це робити, то ми обов’язково знайдемо слова та способи, які ще краще підходять до нашої конкретної ситуації. Але ми вчимося, лише слухаючи повчання та досвід інших людей.

Саме цього я бажаю собі та всім, хто читає, слухає та оглядає цей євангелізаційний проєкт: щоб Господь Ісус благословив наші очі та наш розум, аби ми відкривали безмежну красу нашого Бога».

Нагадуємо, що трансляції відбуватимуться об 11:50 щосуботи на телеканалі «Суспільне Культура». Перегляд доступний по телевізору, в інтернеті і, навіть, у застосунку «Дія».

Схожі новини:

Поширити новину: