Бровари: священник і парафіяни допомагали шукати дітей

Ранок 18 січня 2023 року приніс Україні нове потрясіння: у Броварах на Київщині поблизу дитсадка розбився гвинтокрил ДСНС. Причини аварії ще не названо.

Як повідомляють офіційні джерела, у результаті падіння гвинтокрила загинуло керівництво МВС і діти. Серед загиблих: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом 14 жертв, серед яких 1 дитина. Всі дев’ять людей, що перебували на борту, загинули. 25 потерпілих перебувають у лікарні, серед них 11 дітей.  

Служба безпеки України розпочала провадження через падіння гелікоптера у Броварах, серед основних версій – порушення правил польоту, технічна несправність і умисні дії.   

Найближчими до цієї ситуації, в усіх сенсах, є католики-броварчани. У коментарі для CREDO о. Роман Лаба OSPPE сказав так:

«Приблизно о 8:20 ранку я почув гучне ревіння, схоже на падіння літака, а принаймні на падіння якогось повітряного об’єкту. Вибуху як такого сильно чутно не було. Ті, хто мешкає на 2‑му поверсі парафіяльного будинку, відчули «хвилю», гойднуло, і меблі тремтіли.

Ми швидко одягнулися й пішли разом із волонтерами Християнської служби порятунку на місце події. Виявилося, що це було падіння гвинтокрила. Гелікоптер упав на дитячий садочок. Діти з садочка в паніці почали втікати і ховатися. То ми з волонтерами насамперед стали допомагати в пошуках дітей. До нас підходила поліція, показувала фото дитини, яку ще не знайшли на той момент, і ми долучилися до пошуків. Брали участь у них зо дві години, потім повернулися в парафію.

Слідкуємо за офіційними даними. Поки що я не маю інформації про те, чи не постраждав хтось із наших вірян. Це сталося приблизно за 200 метрів від нашої парафії, від нашої каплички, а по прямій то й менше. Там теж мешкають наші парафіяни, але поки нема повідомлень, чи хтось постраждав. Поруч наші парафіяни працювали в аптеці, то вони побачили самий вибух, полум’я, швидко прибігли сюди, до каплички, і вже молилися Розарій сьогодні вранці. Також на Святій Месі о 10:00 ми вже помолилися за всіх постраждалих.

Реакція католика – цілком зрозуміла. Ми покликані переживати всі події у нашому житті, не лише такі виняткові, а й будь-яку іншу подію теж, – у парадигмі віри. Навіть коли є страждання невинних, то для віруючих це саме по собі не «новина». Біблія знає страждання невинного Йова, який перед лицем великого зла, що насунулося на його життя, не лихословив Бога, залишився вірним Богові. І ми покликані до цього. Йов є прообразом Ісуса Христа, який теж страждає, бувши невинним. Христос страждає зараз в українському народі, страждає в цих дітках, у тих броварчанах, які сьогодні загинули, яких поранено. Саме в такому ключі ми маємо дивитися на такі події».

Схожі новини:

Поширити новину: