Кардинал Конрад Краєвський у Львові: «Українці, Папа з Вами!»

Цими днями, у Львові з візитом перебуває Папський роздавач милостині кардинал Конрад Краєвський. Він прибув до України, аби у тяжкі часи війни принести допомогу і благословення від Понтифіка. 

Відтак, у його програмі: зустрічі з переселенцями, духовенством, молитви. Кардинал спільно з Митрополитом і архієпископом Львівським РКЦ Мечиславом Мокшицьким, міським головою Львова Андрієм Садовим і директором Департаменту “Адміністрація міського голови” відвідали середню загальноосвітню школу № 62, яка стала прихистком для багатьох переселенців із різних куточків України, які через бойові дії втратили свій дім.

Кардинал Конрад Краєвський підкреслив, що Понтифік духовно розділяє біду українського народу, молитовно перебуває поруч з ним.

«Святіший Отець прагнув через нас, своїх посланців миру, передати благословення усім українцям, а також матеріальну допомогу. У Львові ми мали зустріч з Блаженнішим Святославом, а також митрополитом Мечиславом. Ми домовилися звершити спільну міжконфесійну молитву за мир в Україні. Хочу висловити вдячність усім волонтерам польським, які допомагають зараз переселенцям, тим, хто відкриває свої оселі для біженців. Є така приказка: «Гість в дім, Бог в дім» зараз вона діє. Особливо ж хочу сказати тим українцям, які залишилися в Україні: «Папа з Вами!».

Кардинал спільно з Львівським міським головою поспілкувалися з переселенцями, які наразі мешкають у Львові. Всі вони стверджували, що у місті Лева їх приймають гостинно. 

Міський голова Львова Андрій Садовий звернув увагу на те, що Львів став наразі тимчасовим домом для 200-т тисяч переселенців.

«Сьогодні Львів – це дипломатична столиця України, великий центр, який приймає переселенців, яких вже є 200 тисяч присутні у Львові.  На сьогодні, орієнтовно 500 наших установ освіти, культури, бібліотек, театрів, шкіл, є віддані для розміщення переселенців. Більше 100 організацій релігійних різних конфесій відкрили свої двері, щоб прийняти людей, які в біді. Мені приємно, що ми сьогодні маємо таку потужну візитацію з Риму. І важливо, що можна побачити на власні очі як у звичайній середній школі Львова приймають біженців, яким ми даємо одяг, тепло, гаряче харчування, все, що необхідно. Хотів би апелювати до всього світу, людей доброї волі: нам дуже потрібна вага допомога. Бо у ці дні війни ми приймаємо дуже багато переселенців, витрачаємо свої ресурси. На жаль, ще не отримуємо допомоги від міжнародних організацій. Потрібно створити великі пункти для людей, які не хочуть виїздити за кордон, а хотіли б залишитися у Львові. Тому що нам треба відбудовувати Україну. Приїжджайте і допомагайте: фінансово, медикаментами.  Ми будемо приймати переселенців. тому що це наш обов’язок. Слава Україні!».

Джерело: Духовна Велич Львова

Схожі новини:

Поширити новину: