Харківські діти приготували подяку Папі Франциску

У Харкові майже 100 дітей, яким допомагає під час війни Церква, взяли участь у конкурсі малюнка під назвою «Папа Франциск – мій найкращий друг». 

За словами координатора конкурсу малюнку отця Войчеха Стасевича, який служить у харківській катедрі та очолює місцевий Карітас, ідея такої акції народилась спонтанно. Коли кілька місяців тому кардинал Краєвський відвідував Харків. Він також зустрічався не лише з парафіянами, але й родинами та особами, які через війну опинились у скрутному становищі, це була також нагода передати гуманітарну допомогу. Під час такої зустрічі одна дитина, яка жила у підвалі будинку, поцікавилась від кого ця допомога? Волонтер пояснив, хто такий Папа Римський. А дитина у відповідь сказала, що це значить, що Папа Франциск – наш найкращий друг.  

У цей момент виникла ідея, щоби діти, які позбавлені найнеобхіднішого, які сидять у розвалених будинках та підвалах, які не мають можливості ходити до школи, могли взяти участь у символічному конкурсі малюнку на тему: «Папа Франциск – мій найкращий друг».  

«Під час Адвенту діти, яких ми відвідуємо та допомагаємо, мали можливість намалювати Папу Франциска. Ми отримали майже 100 малюнків. Наймолодшому учаснику – 6 років, найстаршому – 13. Кожен малюнок має свою родзинку. Цей конкурс був дивовижним, адже участь приймали не парафіяльні діти, а ті, хто лише раз почув про Папу. Малюнки були дуже зворушливі. Малюнок 7-річного автора, який посів перше місце зображує Папу Франциска, який цілує дитину. На фоні майорить український прапор, світить сонце, а голубка несе зелену гілку, що сповіщає про мир», – розповів отець Стасевич.  

В урочистість Хрещення Господнього єпископ Павло Гончарук вручив подарунки учасникам конкурсу. Фотокопії малюнків з Харкова через кардинала Краєвського передадуть для Святішого Отця, аби висловити пам’ять та вдячність дітей за молитву та підтримку, а також гуманітарну допомогу від Папи. 

Нагадуємо, у вересні 2022 року кардинал Краєвський відвідав Запоріжжя, прифронтові терени, Харків, місце масових поховань в Ізюмі та окремі парафії Харківсько-Запорізької дієцезії.

Фото: о. Войчех Стасевич

Схожі новини:

Поширити новину: