«Допомога Церкві в потребі»: протягом 2022 затримано чи вбито понад 100 духовних осіб

Згідно з даними, зібраними Папською Фундацією «Допомога Церкві в потребі», протягом року, що минає, були вбиті 12 священників і 5 черниць, викрадені – 42 священники та 9 черниць, в різних частинах світу були затримані 32 священники, зокрема, двоє – в окупованому українському місті Бердянську.

Про це пише Vatican News.

Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі» оприлюднила «Рапорт щодо християн, переслідуваних за їхню віру 2020-2022», в якому, серед іншого, міститься сумний підсумок про кількість священників і богопосвячених осіб, які були вбиті, викрадені чи заарештовані протягом 2022 року. Таких нараховується понад 100.

Протягом року, що минає, були вбиті 12 священників, з яких четверо – в Нігерії, троє – в Мексиці, вбиті членами наркокартелів, та двоє в ДР Конго. Дві черниці були вбиті в Південному Судані, по одній у Гаїті, Мозамбіку та Демократичній Республіці Конго.

У 2022 році в різних країнах було викрадено 42 священники, з яких 36 були відпущені. Абсолютне лідерство в цій статистиці займає Нігерія, де було 28 викрадень. Також у Нігерії були викрадені сім черниць, по одній у Камеруні та Буркіна-Фасо, всі вже відпущені.

Щонайменше 32 духовні особи були затримані. Найсвіжіші випадки – це чотири греко-католицькі священники в Україні, які служили на території, окупованій російськими військами, арештовані під час виконання душпастирського служіння. Двоє з них, що служили в Мелітополі, були «депортовані» на територію, що під контролем українського уряду, інші двоє, арештовані у Бердянську, досі перебувають під арештом. Тривожною є ситуація в Нікарагуа, де затримані 11 представників духовенства, а один з єпископів перебуває під домашнім арештом.

Схожі новини:

Поширити новину: