Англія: новий санктуарій з безперервною адорацією в намірі покликань

У англійському Стокпорті, поблизу Манчестера, відкрито санктуарій, де постійно відбувається адорація Пресвятих Дарів. Неустанна молитва відбувається у двох намірах: покликань до священства та святості священників. Католиків заохочують до створення списку осіб, які по черзі будуть на адорації, аби молитва не припинялась від ранку до вечора. 

Про це пише Vatican News.

«Ця нова євхаристійна місія є відповіддю на заклик Папи Франциска до молоді звернути увагу на тишу Євхаристії та відкрити під час адорації своє життєве покликання», – сказав єпископ Марк Девіс на інавгураційній Месі в санктуарії св. Йосифа в Стокпорті. У своїй проповіді він також пригадав св. Йоана Павла ІІ, який закликав Церкву розглядати священство у світлі Євхаристії. Як говорив святий папа, «без Євхаристії ми не існуємо, ми перетворюємося на мертві тіні. Священник ніколи не осягне своєї повноти, якщо Євхаристія не стане коренем і центром його життя…».

Єпископ Девіс попросив вірних молитися за те, щоб ця святиня, яка отримала нове і таке унікальне важливе призначення, була церквою «Емаус» з відкритими дверима. За словами Папи Франциска, нехай всі увійдуть у ці двері і прийдуть на нову особисту зустріч з Ісусом Христом. «Бо ми тут просимо, щоб у кожного відкрилися очі, щоб знову впізнати Ісуса Христа у Жертві і Таїнстві Євхаристії. І багато сердець знову горять, відповідаючи на своє унікальне покликання, особливо на покликання до священства, від якого залежать всі інші християнські покликання», – сказав єпископ Марк Девіс.

Хранителем санктуарію призначений о. Шон Девідсон. «Ми всі стурбовані фактом глибокої потреби у нових покликаннях до священства в Церкві. Багато парафій у нашій країні припиняють своє існування, зрештою, це відбувається в усьому світі, тому є потреба в постійній, безперервній заступницькій молитві за покликання», – розповів в інтерв’ю Shalom World News о. Девідсон, парох нової англійської святині безперервної адорації в Стокпорті.

Схожі новини:

Поширити новину: