Апостольський нунцій до вищих настоятельок: ініціативи, потрібні Церкві і суспільству, виходять з серця

5-6 грудня 2022 р. у монастирі сестер гонораток у Бердичеві відбулась чергова пленарна Конференція вищих настоятельок жіночих Згромаджень в Україні.

У програмі Конференції були теоретичні лекції та практичні заняття на тему «Стратегія розвитку в чернечому житті», які проводив п. Михаїл (Марк) Сорокін OPs, PhD. Під час лекцій пан Михаїл доносив до сестер значення стратегії, ширшого погляду на своє життя і шукання волі Божої в нових викликах сьогодення, як відповідати на зміни ситуації та відкривати нові горизонти служіння.

У вівторок, 6 грудня, до сестер приїхав Апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас, який очолив Святу Месу в каплиці сестер та провів зустріч з сестрами на тему «Чого очікує Церква сьогодні від богопосвячених».

Під час зустрічі Апостольський Нунцій поділився своїми думками, вказуючи, яке велике значення має в житті богопосвячених осіб перманентна формація, щоденне читання Божого Слова, віра та Євхаристія. Завдяки нашій вірі і молитві з серця виходять ініціативи, які потрібні сьогодні нашій Церкві і суспільству. Господь чекає на наші рішення, а потім діє сам. Церква очікує, щоб під час війни ми шукали овечку, яка загубилася. Якщо країна воює, то Церква молиться і допомагає багатьма ініціативами.

Сестра Олена Бись, голова Конференції вищих настоятельок, прозвітувала про діяльність Консульти за минулий рік і сестри мали можливість поспілкуватися про своє життя та поділитися радощами та труднощами. А на закінчення дня в гості до сестер завітав святий Миколай з подарунками. І хоча часто не було світла, але це не було перешкодою радісному настрою та спільному перебуванню.

Текст: сестра Людмила Саганівська

Схожі новини:

Поширити новину: