Єпископ Собіло: дякуємо за солідарність з українським народом

«Нам загрожує зимувати без води, газу та світла. Дуже прошу, не забувайте про цю війну, про людей, щоб завдяки Вашій допомозі ми змогли пережити зиму в Україні», – сказав у коментарі єпископ-помічник Харківсько-Запорізький Ян Собіло.

Друга неділя Адвенту, 4 грудня, був Днем молитви та матеріальної допомоги для Церкви на Сході, який цього року відзначається вже 23-й раз. Девізом цьогорічного дня є слова: «Послані з миром Христовим». Зібрані в цей день пожертви будуть спрямовані переважно на допомогу постраждалим від війни в Україні.

Єпископ Ян Собіло, єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії, дякує за дотеперішню допомогу: «Я хотів би сердечно подякувати Вам за солідарність з українським народом: за молитви, за пожертви, які складаються й привозяться стражденним українцям від самого початку війни», – наголосив священнослужитель.

У зв’язку з прийдешньою зимою становище багатьох українських сімей особливо складне. У цей час особливого значення набуває продовження надходження допомоги з Польщі та інших країн. «Наближається зима, у багатьох місцях не буде ні води, ні газу, ні світла. Прошу вас не забувати про Україну, про цю війну, про страждання цього народу», – закликав єпископ Собіло. «Згадуємо в молитві і просимо всілякої підтримки, насамперед молитовної, а також матеріальної, яка дозволить нам пережити цю зиму, чи не найважчу з часів Другої світової війни», – додав він.

Єпископ Ян Собіло є єпископом-помічником Харківсько-Запорізької дієцезії з 2010 р. Він служить в Україні з 1990-х років, спочатку як настоятель у Запоріжжі, а згодом як генеральний вікарій Харківсько-Запорізької дієцезії. У 2016 році нагороджений Офіцерським Хрестом Ордена Заслуг перед Республікою Польща.

Організатором Дня молитви та матеріальної допомоги, який щорічно припадає на другу неділю Адвенту, є спілка Допомоги Церкві на Сході при секретаріаті Конференції єпископів Польщі, яку очолює христусовець о. Лешек Крижа. Спілка була створена рішенням Примаса Польщі кардинала Юзефа Ґлемпа у відповідь на численні потреби відроджуваної Церкви за східним кордоном у 1989 році. Зараз більша частина діяльності спрямована на Україну, але спілка постійно працює з 15 країнами світу. Матеріально-фінансова допомога надається на різні цілі, наприклад, на необхідний ремонт, придбання продуктів харчування та предметів першої необхідності або організацію відпочинку для дітей. Кожен може допомогти, здійснивши платежі на рахунок Команди або залучившись до інших форм допомоги, описаних на веб-сайті.

Схожі новини:

Поширити новину: