«Допомога Церкві в потребі»: новий пакет підтримки України

Новий пакет допомоги призначений на те, щоби допомогти церковним спільнотам і тим, кому вони служать, впоратися з наслідками енергетичної кризи, спровокованої війною.

Про це пише Vatican News.

Цілеспрямовані атаки проти цивільної енергетичної інфраструктури роблять до краю важким виживання в умовах зими. Тому Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі», яка від початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну активно підтримує служіння українських католиків в умовах війни, затвердила черговий пакет допомоги, щоби боротися з енергетичною кризою.

У коментарі директора італійського підрозділу організації Алессандро Монтедуро висловлено припущення, що прихід зими в уражені бойовими діями чи деокуповані регіони спричиниться до зростання кількості внутрішньо переміщених осіб. «Нещодавні російські атаки не націлені на стратегічні військові об’єкти, – зазначив він, – а навпаки, ставлять за мету ускладнити щоденне життя українців, і тому фундація затвердила ряд ініціатив з метою надіслати грубки та генератори, зокрема, 40 малих генераторів для Донецького екзархату, того самого, який нещодавно заявив про арешт двох своїх священників російськими військами».

У прес-релізі «Допомоги Церкві в потребі» зазначається, що нові проєкти, затверджені в рамках чергового пакету допомоги, спрямовані на заміну систем опалення в деяких парафіях, жіночих монастирях та в Тернопільській семінарії. Крім того, заплановано придбання печей на дровах для Харківсько-Запорізької дієцезії.

Схожі новини:

Поширити новину: