Біла Церква: єпископ Язловецький очолив молитву за діячів культури та митців

Сьогодні, 19 листопада, у м. Біла Церква у костелі Йоана Хрестителя, що водночас служить органним залом, єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії Олександр Язловецький очолив Святу Месу. Під час неї молилися за працівників культури та мистецтва за заступництвом святої Цецилії.

Після богослужіння відбувся концерт за участі артистів Білоцерківського міського Будинку органної і камерної музики, школи мистецтв і хору «Стокротка». Опісля також молилися про мир в Україні та за наших військових, щоб Господь захищав їх, давав необхідну відвагу і мудрість та після перемоги допоміг живими повернутися до своїх домівок.

Організатором чудового свята був отець Марек Рудзь, настоятель місцевої парафії.

Нагадаємо, що костел святого Йоанна Хрестителя – як і багато інших споруд у місті Біла Церква – був збудований на кошти графа Франциска-Ксаверія Браницького. Будівництво, яке тривало чотири роки, закінчилося у 1816-му. У 1930-му комуністична влада забрала і зачинила костел святого Йоанна Хрестителя. Лише у 1985-му релігійне життя почало відроджуватись. Однак, на той час костел вже було переобладнано на органний зал, який розпочав роботу у 1990-му році. Костел неповернений досі.

Фото: фб сторінка Олександр Язловецький

Схожі новини:

Поширити новину: