У Києві відбудеться Свята Меса за загиблих на війні

Як повідомив настоятель парафії св. Миколая у Києві, отець Павло Вишковський ОМІ, у вівторок, 8 листопада, відбудеться Свята Меса для всіх, хто втратив близьких на війні.

Отець Вишковський також пригадав досвід свого спілкування з Юрієм, який загинув захищаючи Україну та на початку повномасштабного вторгнення Росії прийшов до костелу Миколая.

«Часто вздовж дороги можна побачити банери з написом: «Здобув вічне життя в бою». Однак з погляду католицької теології так безсумнівно ми не можемо стверджувати.

Я низько схиляю голову перед тими людьми, які пішли захищати нашу землю – не сховалися, не відкупилися, а пролили свою кров на полі бою. Це велика трагедія для рідних і водночас неоціненна заслуга перед Батьківщиною і перед усіма нами, на чий захист вони стали.

У цьому контексті хочу сказати кілька слів про Юрія, якого Бог привів до нашого костелу св. Миколая у Києві на початку війни. Невдовзі він приступив до таїнств, зокрема багато років не був у церковному шлюбі, тому забажав зі своєю дружиною прийняти таїнство Подружжя, а після цього пішов на фронт. Бог багато разів рятував його життя, наприклад, під час боїв за Ізюм він з посеред 70 захисників вижив тільки один. Однак, на жаль, нещодавно, він загинув у боях за Лиман. Перед своєю останньою поїздкою на фронт він, як зазвичай, прийшов до мене, приступив до сповіді і прийняв Святе Причастя.

Про таких людей можна сказати, що вони були готові до зустрічі з Богом. Вони встигли з Ним примиритися, впорядкувати своє духовне життя і підготуватися до вічності. Хоч ми нічого не знаємо про останні секунди земного життя Юрія, проте віримо, що Бог прийняв його жертву і дарував йому радість Неба. Нехай приклад цієї людини буде для нас усіх заохоченням до навернення до Бога, до життя згідно з Його волею, до служіння Йому, бо тепер, як ніколи раніше, ми розуміємо, що кожна мить нашого життя може стати останньою».

Нагадуємо, протягом перших восьми днів листопада віряни можуть отримати повний відпуст, який жертвується виключно за душі в чистилищі.

Схожі новини:

Поширити новину: