Папа: рішучість мігрантів може стати спонукою будувати кращий світ

Про актуальність склабрініанської харизми ділився думками Папа Франциск, приймаючи прочан, які брали участь в урочистостях з нагоди проголошення святим єпископа, що заснував згромадження, які опікуються мігрантами.

Про це пише Vatican News.

«Щоби зростало братерство та суспільна дружба, всі ми покликані бути креативними, думати поза схемами», – сказав Папа Франциск, промовляючи до паломників, які прибули до Риму на канонізацію святого єпископа Джованні Баттісти Скалабріні. В аудієнції, що в понеділок, 10 жовтня 2022 р., відбувалася в залі Павла VI у Ватикані, взяли участь члени заснованих ним чернечих спільнот, харизмою яких є служіння мігрантам, прочани з батьківщини святого та з дієцезії, в якій він був єпископом, а також мігранти з різних країн.

Турботою батьківського серця єпископа Скалабріні була душпастирська і матеріальна опіка численних емігрантів, які в його часи вирушали з Італії на Американський континент. І як зазначив Святіший Отець, також сьогодні явище міграції «становить дуже важливий виклик», який показує необхідність «протиставити братерство відкиненню, солідарність – байдужості».

«Кожен охрещений покликаний віддзеркалювати Божий погляд на братів і сестер мігрантів, яких багато, і дозволити, щоби Його погляд розширив наш погляд завдяки зустрічі з людством, яке перебуває в дорозі, через конкретну близькість, наслідуючи приклад єпископа Скалабріні», – підкреслив Папа.

У цьому контексті Наступник святого Петра вказав на фундаментальну необхідність поширювати культуру зустрічі та жити нею. «Йдеться про збагачуючий досвід, який виявляє красу розмаїття. Він також є плідним, бо віра, надія та наполегливість мігрантів можуть бути прикладом та спонукою для тих, хто хоче докладати зусилля в будування світу миру та добробуту для всіх», – сказав Папа, нагадуючи про те, що для того, аби він був таким, потрібно «починати від найостанніших».

Схожі новини:

Поширити новину: