Кардинал Краєвський: з малих крапель утворюється море добра 

Як повідомлялося, Ватиканська дикастерія харитативного служіння на чолі з кардиналом Краєвським оголосила збірку термобілизни для України. Заклик долучитись до ініціативи розійшовся не лише по ватиканським відомствам, а й італійським парафіям та чернечим згромадженням.  

Про це повідомляє сторінка Vatican News.

Папський розподілювач милостині кардинал Конрад Краєвський зазначає, що коли люди тікають, вони не можуть багато взяти з собою. У такій ситуації термофутболки можуть стати великою підмогою.

«Це такі футболки, які ми одягаємо, коли йдемо кататися на лижах в гори, щоб підтримувати температуру тіла постійною. Вони не дуже дорогі, широко доступні. Звідси і послання від Бюро благодійності Святішого Отця до всіх працівників Ватикану, до всіх парафій в Італії, до всіх чернечих згромаджень, щоб ми купили хоча б одну таку футболку або дві, або навіть пожертвували свою. Потім ми все спакуємо в одну вантажівку і вона буде відправлена до Києва, – зазначив кардинал Краєвський. – Дуже часто ми хочемо бути добрими, хочемо допомогти, але не знаємо як. Я думаю, що те, про що говорила Мати Тереза: дуже добре, що ми починаємо з маленьких крапель, і з цих крапель утворюється річка, озеро і море. Здається, що така футболка – це зовсім не тягар, але якщо ми повинні піти і купити її, вибрати, прислати сюди, то це певні зусилля. Ми все це запакуємо. Ми самі замовили на фабриці кілька десятків тисяч таких футболок. Вони будуть корисними і для дітей, і для молоді, і для людей похилого віку, і для солдатів».

Нагадуємо, особисто кардинал Краєвський вже чотири рази відвідував Україну. Востаннє він приїхав з Ватикану до України мікроавтобусом з гуманітарною допомогою, що була доставлена на Схід країни.  

Схожі новини:

Поширити новину: