Кардинал Краєвський організував збірку теплого одягу для українців

Кардинал Краєвський під час роздачі обіду в одній з парафій Харківсько-Запорізької дієцезії

Дикастерія харитативного служіння збирає термобілизну для гуманітарної допомоги українцям, які змушені долати зимові холоди в умовах перебоїв з електро- та теплопостачанням.

Про це пише Vatican News.

У понеділок, 5 грудня 2022 року, коли російські війська здійснили чергову масовану ракетну атаку проти інфраструктурних об’єктів в Україні, ватиканська Дикастерія харитативного служіння оголосила спеціальну ініціативу, що випливає з бажання полегшити страждання населення країни, яке переживає випробування не лише війною, але й зимовим холодом серед перебоїв у елекропостачанні. Ідея полягає в тому, щоби зібрати та якнайшвидше відправити в Україну вантаж із термофутболками.

У листі, який цього дня отримали всі ватиканські працівники за підписом кардинала Конрада Краєвського, Папського розподілювача милостині, нагадується про те, що «український народ сьогодні переживає надзвичайну ситуацію, пов’язану не тільки з війною, але й нестачею електричного струму, газопостачання, як також з дуже суворими зимовими холодами». Тому в контексті наближення Різдва організовується збірка термофутболок, які допомагають зберігати температуру тіла, збираючи чоловічу, жіночу та дитячу білизну.

«Апостольська елемозінерія, – читаємо в повідомленні, – вже розпочала збір; якщо хтось хоче, то може приєднатися до ініціативи, придбавши та принісши або надіславши футболки до цієї Дикастерії протягом місяця».

Нагадаємо, що кардинал Конрад Краєвський вже чотири рази здійснив х доручення Папи Франциска подорожі в Україну, привозячи гуманітарну допомогу. Двічі він приїхав за кермом карет швидкої допомоги, а під час крайньої подорожі – за кермом мікроавтобуса, який залишив для вжитку волонтерів на півдні України.

Схожі новини:

Поширити новину: