Львівщина: від російських ракетних ударів постраждав санктуарій

Санктуарій Воздвиження Чесного Хреста у Берездівцях на Львівщині постраждав від російських ударів 10 жовтня.

Про це пише CREDO.

Як відомо, цього дня під час масованого ракетного удару росіяни випустили по Україні 84 крилаті ракети та 13 іранських дронів. Постраждали, зокрема, Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса.    

Отець Дам’ян Панков’як, сальваторіанець, настоятель парафії розповів, що відбулося у Берездівцях: 

– Зранку у Берездівцях було чути вибухи. Ми разом із моїм співбратом о. Адамом, який приїхав з допомогою для громади Нового Роздолу, почали втікати з хати. Дві ракети впали одразу за парканом храму. Вибуховою хвилею вибило вікна, пошкодило штукатурку на зовнішніх стінах. Доведеться докласти чимало зусиль, щоб все відновити. На щастя, нікого в той час у храмі не було, ані робітників, які вже два місяці поспіль щодня працювали над відновленням храму, а сьогодні поїхали до Дрогобича, ані священників. Тож, дякувати Богові, всі живі і здорові.   

На місце прибув Львівський митрополит РКЦ  архієпископ Мечислав Мокшицький разом з єпископом-помічником Львівської архідієцезії Едвардом Кавою. Архієпископ Мечислав хотів особисто переконатися, що ніхто з людей не зазнав травмувань, та оцінити рівень завданої шкоди:

– Ми приїхали переконатися, що ніхто не постраждав, підбадьорити наших парафіян та священника, додати їм відваги. Дякуємо Богові, що ніхто не втратив життя. А те, що пошкоджене, будемо намагатися відбудувати. Дякуємо Богові за те, що вцілів вівтар, – сказав ієрарх. 

Митрополит разом з єпископом-помічником та о. Дам’яном відвідали також мешканців Берездівців, чиї домівки постраждали внаслідок ракетного удару. З деяких будинків позривало дахи, у багатьох повибивало вікна, посікло осколками стіни. Місцеві мешканці одразу взялися до роботи і почали ліквідовувати наслідки руйнувань, але власними силами всього полагодити, на жаль, не вдасться. 

Сьогодні країна-терорист продовжує масований ракетний обстріл українських міст.

Схожі новини:

Поширити новину: