У Київсько-Житомирській дієцезії відбувся день молоді 

Цього року, після дворічної перерви, вдалося відновити день молоді у Київсько-Житомирській дієцезії. У третій вікенд вересня він відбувся в осередку «Карітас-Спес-Україна» в Зарічанах.

Цього року близько 300 молодих людей разом зі своїми душпастирями та сестрами монахинями взяли участь у програмі, що передбачала духовну та інтерактивну складову. 

Війна внесла свої корективи у життя кожної людини без виключення. Тому єдність спільноти молоді з усієї дієцезії внесла свій смак у зустріч, стала виразом одноголосної молитви у намірі миру та завершення війни, що несе так багато горя та втрат. 

Гаслом XXVІІІ ДДМ стали слова: «Встань, роблю тебе свідком того, що ти бачив» (пор. Діян 26,6). До втілення цього гасла в життя мали спонукати конференції та проповіді. Священники і монахині представили для молоді красу служіння: чи то бідним, чи то капеланського. Це служіння не можливе без контакту з Божим Словом,без будування дружби зі Спасителем та готовності розпізнати Його волю і діяти. Молодь має в собі великий потенціал і його важливо скерувати у правильне русло, Боже русло, і тоді треба мати відвагу бути собою, бути християнином та бути справжнім.  

«Вдячні організаторам за такий крутий час, який ми провели разом з молоддю. Круто знати, що ти не сам», – Катерина Пацевич. «Мала змогу відкрите своє серце до молитви, ще більше. Дякуємо за цю можливість розмови з духовними наставниками, тобто священиками з інших парафії, які допомогли ще більше розкрити серце Ісусові», – Олександра Сушицька, м. Бердичів.

Родзинкою зустрічі став уже традиційний пункт програми з можливістю поставити питання гостю. Цього разу на запитання учасників відповідав ординарій єпископ Віталій Кривицький SDB.  

Ніч другого дня була наповнена молитвою. Оскільки цілий час були виставлені Пресвяті Дари, то молодь несла «варту» біля Ісуса, подібно як наші захисники чувають на захисті нашої країни. 

Нагадуємо, раніше ДДМ у Київсько-Житомирській дієцезії відбувався у Вербну неділю, однак цього року було прийнято рішення перенести його на третій вікенд вересня. 

Фото: Київсько-Житомирська дієцезія

Схожі новини:

Поширити новину: