Єпископи Канади про візит Папи: важливий етап на дорозі примирення

Підсумовуючи візит Папи Франциска, католицькі єпископи Канади висловили переконаність у тому, що він стане поворотним моментом на дорозі примирення з корінними народами та зцілення ран минулого.

Про це пише Vatican News.

«Він прибув, аби виконати свою обіцянку виявити через свою присутність близькість з корінними народами цієї землі. Цей візит є поворотним моментом на дорозі зцілення та примирення», – читаємо в заяві, яку опублікувала Конференція Католицьких Єпископів Канади після завершення Апостольської подорожі Папи Франциска до цієї країни, складаючи йому подяку за цей історичний візит, який відбувався від 24 до 29 липня 2022 року.

Ієрархи зазначають, що Святіший Отець у своїх прилюдних промовах і приватних розмовах щиро перепросив корінні народи від імені Церкви, висловив своє захоплення їхньою культурою і духовністю та глибокий смуток з приводу тривалих колонізаційних процесів. Він також закликав і далі допомагати постраждалим і сім’ям в оздоровленні з травматичних переживань. «Ми почули цей заклик і під час нашої пленарної зустрічі восени цього року переглянемо оновлений план дій», – зазначають вони.

«Ми вдячні партнерам з корінних народів, представникам влади та католицьким вірним, які допомогли нам зробити значний поступ у здійсненні цих зобов’язань, визнаючи, водночас, що нас чекає ще багато праці. Примирення – це процес, який стосується нас усіх, а присутність Святішого Отця стала джерелом надії та натхнення для канадців всієї країни. Хочемо щиро подякувати постраждалим за їхню мужність і відкритість на те, щоби стати частиною цих зустрічей з Папою, а партнерам з корінних народів за допомогу в процесі планування. Радіємо, що мали змогу стати частиною цього покутного паломництва й завершуємо цей тиждень з оновленою надією на спільне прямування до кращого майбуття», – читаємо в заяві канадського єпископату за підсумками візиту Святішого Отця.

Схожі новини:

Поширити новину: