Призначення у Дикастерії служіння розвиткові людини та Конгрегації віровчення

Дотеперішні виконуючи обов’язки Префекта і Секретаря Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові отримали остаточне призначення на виконувані служіння. Призначені також Секретарі Конгрегації Віровчення.

Про це пише Vatican News.

У суботу, 23 квітня 2022 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив очільників Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові. Таким чином, кардинал Майкл Черні, дотеперішній виконуючий обов’язки, призначений Префектом, як і сестра Алессандра Смеріллі, виконуюча обов’язки Секретаря, призначена Секретарем. Заступником Секретаря Дикастерії та відповідальним за Відділ у справах мігрантів і біженців Святіший Отець призначив о. Фабіо Баджо, який дотепер був Заступником Секретаря для Відділу в справах мігрантів і біженців.

Дикастерія служіння цілісному людському розвиткові – один з перших плодів реформи Римської Курії під проводом Папи Франциска. Вона почала діяти від 1 січня 2017 року, поглинувши завдання Папських Рад «Справедливість і мир», «Єдиним серцем», Душпастирства мігрантів і подорожуючих, Душпастирства служби охорони здоров’я. До її компетенції належать питання, які стосуються міграції, потребуючих, хворих, знедолених і відкинених, жертв збройних конфліктів та стихійних лих, в’язнів, безробітних та жертв будь-яких форм рабства і тортур.

Повідомляється також, що Святіший Отець призначив Секретарів Конгрегації Віровчення. Секретарем для Доктринального відділу призначений монсеньйор Армандо Маттео, дотеперішній додатковий Заступник Секретаря цієї Конгрегації, а Секретарем для Дисциплінарного відділу призначений монсеньйор Джон Джозеф Кеннеді, дотеперішній Голова Адміністрації цієї Конгрегації.

Нагадаємо, що 14 лютого 2022 року, у Ватикані було оприлюднено Апостольський лист Motu proprio Папи Франциска «Fidem servare» (Берегти віру), яким змінюється внутрішня структура Конгрегації Віровчення, чітко розділяючи її доктринальні та дисциплінарні повноваження шляхом створення двох окремих секцій, призначаючи для кожної окремого Секретаря. Таким чином, Префект матиме двох заступників.

Схожі новини:

Поширити новину: