Словаччина: єпископи дякують вірним за підтримку біженців

Словацькі єпископи звернулися до вірних із посланням, в якому подякували за солідарність з біженцями, які втікають від війни в Україні та заохочують зберігати рішучість і витривалість в цьому.

Про це пише Vatican News.

«Дорогі брати та сестри, дякуємо вам за ваші прояви солідарності і та допомогу, яку ви надаєте біженцям, що втікають від війни в Україні», – цими словами розпочинається послання, з яким до вірних звернулася Єпископська Конференція Словаччини. В днях 28 і 29 березня 2022 року єпископи зібралися на 101 Пленарну асамблею, під час якої, серед іншого, обговорили наслідки збройного конфлікту на території України та допомогу, яку Церква надає біженцям поблизу кордону та по всій країні.

Ієрархи звернулися до Божого люду з листом, в якому зазначають, що «у важких хвилинах проявляється характер, все те, що є всередині людини». «Дякуємо вам за вашу жертовність у допомозі та прийнятті всіх без різниці. Ви зреагували негайно й не зважали на себе самих і свої зручності. Навпаки, ви виявили велику посвяту й співчуття до болю наших братів і сестер», – пишуть вони, зазначаючи, що «це ще одне випробування, що ввійшло в наше життя, й очевидно, що воно не буде ні легким, ні короткотривалим». З цього випливає заохочення «зберігати рішучість і витривалість, разом із розпізнаванням і належною пильністю».

«Нехай вас не знеохотять ті, хто шукає виправдання, щоби не допомагати, ані ті, що розпалюють негативні тенденції щодо біженців. Боже благословення спочиває на тих, які допомагають і не віддалюються від брата чи сестри, що перебувають у потребі», – заохочують словацькі єпископи вірних, спонукаючи черпати необхідні сили, приступаючи до святих таїнств.

Серед інших тем, які обговорював єпископат Словаччини, були підсумки третіх Європейських соціальних днів, які відбувалися в Братиславі від 17 до 20 березня, приготування до подячного паломництва до Риму, запланованого на 30 квітня і 1 травня 2022 року, щоби подякувати Святішому Отцеві за візит, здійснений у вересні минулого року. Єпископи також заслухали звіти комісій та рад, розглянули проекти ради з молодіжного душпастирства та ознайомилися проектами Словацької «Карітас» для Куби, Близького Сходу й України.

Схожі новини:

Поширити новину: