Урочистість Всіх Святих на Личаківському цвинтарі у Львові

1 листопада, в урочистість Всіх Святих єпископ Едуард Кава очолив Святу Месу на польському військовому меморіалі на Личаківському цвинтарі у Львові. 

Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Там зібралися місцеві вірні Львівських громад, а також приїхали паломники з інших міст України та з Польщі, котрих привітав владика. Зокрема присутню Генерального консула РП у Львові Елізу Дзвонкєвіч.

У проповіді архієпископа Мечислав Мокшицького, яку прочитав отець Владислав Гримський, канцлер Курії Львівський, Митрополит пригадав, що заклик: «Будьте святі, бо я святий, Господь, Бог ваш!» – цей божественний заклик до святості, переданий устами Мойсея, не втратив своєї актуальності. Сьогодні так само, як і тоді, коли це почув Мойсей, Бог звертається до нас: будьте святі, бо я святий!».

З огляду на карантинні обмеження після спільної молитви, покладення квітів і лампадок, цього року не було молитовної ходи алеями Личаківського цвинтаря.

За сприяння Генерального консульства Польщі у Львові вже 17 раз 1 листопада відбулася акція «Світло пам’яті для Личаківського цвинтаря». Були запалені лампадки на могилах померлих.

Олександр Кусий

Схожі новини:

Поширити новину: