«Світло надії»: з Ченстохови на фронт

«Світло надії» було передано з Ясної Гори в Україну. Вогонь від вічної лампадки з каплиці Матері Божої везуть до Львова, а звідти також передадуть на фронт. 

Про це пише КАІ.

Як сказав хранитель санктуарію у Ченстохові, з наміром нагадати, що кожного дня там лунає молитва за мир і про благодать покаяння для гнобителів з Росії. Архієпископ Вацлав Депо під час традиційної вечірньої молитви перед чудотворною іконою Богородиці, що польською називається «Apel» (Заклик), попросив, щоб воно стало світлом для тих, хто живе в тіні і темряві страждань та смерті.

Передача світла – ідея одного з ченстоховських катехитів, яку підхопили отці пауліни і митрополит Ченстоховський. До акції також долучилися Лицарі Колумба, польська та українська молодь.

Фото: Jasna Gora News

Під час Заклику на Ясній Горі хранитель санктуарію о. Вальдемар Пастусяк підкреслив, що Ясна Гора від початку війни в Україні підтримує стражденний український народ своєю молитвою та матеріальною допомогою. «Через жест передачі вогню, який постійно горить перед образом Богородиці, ми хочемо висловити жест нашої солідарності і нагадати всім в Україні, що тут, на Ясній Горі, ми щодня молимося про мир і про благодать покаяння для всіх гнобителів з Росії», – сказав монах. Він додав, що «ми запалимо вогонь, який через руки архієпископа буде переданий пану Рафалу, Лицарю Колумба, який відвезе цей вогонь до Львова до архієпископа Мокшицького з наміром, щоб він досягнув якомога далі на Схід України, де воюють солдати, де звичайні, прості люди борються з бідністю, стражданнями і смертю, щоб нагадати їм, що ми разом з ними, що ми молимося за них, що ми пам’ятаємо».

«Світло надії» мають привезти до Львова у суботу, 28 січня, разом із черговим гуманітарним вантажем. Із львівської катедри воно вирушить далі на схід.   

Схожі новини:

Поширити новину: