Єпископ Собіло: зустріч Зеленського з Папою дала благословення та силу нашому народові

Єпископ Ян Собіло прокоментував зустріч президента України зі Святішим Отцем, що відбулася цьогоріч у Ватикані 13 травня. З часу повномасштабного вторгнення російської армії в Україну це була перша зустріч президента Зеленського з Папою Франциском, натомість вони три рази за цей час спілкувалися по телефону.

«Це дуже важлива зустріч! – наголошує єпископ Собіло. – Насамперед тому, що була дуже очікувана. Президент Зеленський міг зустрітись та порозмовляти зі Святішим Отцем, який дуже багато знає про контекст цієї війни, а також отримав благословення на добрі рішення в Україні, оскільки він є головнокомандувачем. Він відповідає за хід війни: і як треба захистити, і як провести контрнаступ. Тому ця підтримка зі сторони Святішого Отця для українського народу через цей візит президента має велике значення. 

Нам треба також звернути увагу, що це було 13 травня – у 106 річницю Фатімських об’явлень, 41 річницю замаху на Йоана Павла ІІ. Адже 22 роки тому папа Йоан Павло ІІ, який тепер святий, відвідав Україну. І це його благословення, коли він молився тоді у Києві та Львові, були для мене тим екзорцизмом, який розпочав звільнення нашої України від неправдивої ідеології. Звільнення від усього, що не є Божим у державних структурах, а також у всіх сферах життя нашої держави. 

Треба з надією дивитися на теперішні події, бо ця зустріч президента Зеленського з Папою Франциском дала благословення, силу нашому народові і через покровительство Пресвятої Діви Марії Фатімської, а також через заступництво св. Йоана Павла ІІ, який відвідав нашу Україну і з неба нас благословляє».

Нагадаємо, що єпископ Собіло посвятив площу у Палермо на Сицилії, що носитиме назву «Площа України». Відбулося це під час Європейського тижня, що проводиться у цьому місті вже чотирнадцятий раз. Учасниками з України є єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло та кореспондент Радіо Ватикан в Україні о. Маріуш Кравєц.

Схожі новини:

Поширити новину: