Європейський тиждень у Палермо присвячений війні в Україні

У Палермо, що на Сицилії, триває Європейський тиждень. Захід організовується вже в чотирнадцятий раз. Цього року він присвячений війні в Україні. Спікери з Італії, Польщі та України обговорюють драматизм війни, що триває. Серед запрошених гостей – єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло. У заході бере участь кореспондент Радіо Ватикан в Україні о. Маріуш Кравєц.

Про це пише Vatican News.

Європейський тиждень у Палермо – це суспільно-релігійно-культурна ініціатива. Цьогорічною темою є війна, яка відбувається в Україні. Про це розповів о. Феліче Лупо, організатор та ініціатор зустрічі: «Війна в Україні, яка є жорстокою агресією диктатора Путіна, відбувається біля воріт наших народів. Для нас це великий ризик. Тому цей тиждень, присвячений Україні, є заходом, який має на меті привернути увагу громадськості. Це важливо, тому що ми повинні почути, що ніхто не може врятувати себе сам. Ніхто не може ізолюватися. Важливо, щоб Європейський Союз став союзом народів, а не лише держав чи урядів. Він має стати знаком гуманістичних цінностей, братерства, солідарності, миру, справедливості для всіх».

Поміж учасників – єпископ Запоріжжя Ян Собіло, о. Маріуш Кравєц SSP, кореспондент Радіо Ватикану в Україні, та Джулія Крекеті, журналістка італійського тижневика Famiglia Cristiana, яка нещодавно відвідала Україну. Особливе значення матиме недільний заключний концерт хору Харківського театру та балету під керівництвом Дмитра Морозова. Артисти цього театру після того, як їхня будівля в Харкові була зруйнована російськими ракетами, знайшли тимчасовий притулок у Братиславі і регулярно виступають на різних майданчиках, щоб нагадати світові про драму України за допомогою музики.

Дорогою на Європейсьикий тиждень єпископ Собіло зустрівся зі Святішим Отцем під час загальної аудієнції 10 травня на площі Святого Петра у Ватикані. 12 травня у Палермо відбудеться круглий стіл за участю єпископа Запоріжжя, журналістки Джулії Крекет, консула України в Неаполі Коваленко Максима та кореспондента Радіо Ватикан в Україні о. Маріуша Кравєц SSP.

Фото: о. Маріуш Кравєц SSP, Vatican Media

Схожі новини:

Поширити новину: