Архієпископ Токіо Тарсикій Ісао Кікучі – президент «Caritas Internationalis»

Генеральна асамблея «Caritas Internationalis» обрала своїм 13-м президентом голову єпископської конференції Японії.

Про це пише Vatican News.

У суботу, 13 травня 2023 року, 22-га Генеральна асамблея конфедерації «Caritas Internationalis», що зібрала в Римі 400 делегатів, які представляють 162 організації, обрала новим президентом преосвященного Тарсикія Ісао Кікучі, архієпископа Токіо, голову єпископської конференції Японії та генерального секретаря Федерації єпископських конференцій Азії. Він очолюватиме «Caritas Internationalis» протягом наступних 4 років.

Як зазначається у комюніке, архієпископ Кікучі, який є вихідцем із чернечої родини Товариства Місіонерів Божого Слова, співпрацює з Карітасом від 1995 року, коли розпочав волонтерське служіння в таборі біженців Букаву в тодішньому Заїрі. Від 1999 до 2004 року був виконавчим директором, а від 2007 до 2022 – президентом Карітасу Японії. Водночас, від 2011 до 2019 року був президентом Карітасу Азії, від 1999 до 2004 – членом виконавчого комітету «Caritas Internationalis».

«Карітас повинен бути на передовій, приймаючи, супроводжуючи, захищаючи та служачи убогим і беззахисним. Ця місія повинна бути в центрі уваги членів конфедерації, і я, разом із генеральним секретарем, прагну провадити всю організацію до сповнення цієї важливої в Церкві місії», – сказав ієрарх, приймаючи вибір, зроблений генеральною асамблеєю. Він стане 13-м президентом «Caritas Internationalis».

Ісао Кікучі народився в Івате 1 листопада 1958 року. В березні 1985 року склав вічні обіти в Товаристві Місіонерів Божого Слова, а через рік отримав пресвітерські свячення. Молодим священником вирушив на місіонерське служіння в Ґану, де 8 років провадив парафію у сільській місцевості. В 2004 році став єпископом Ніїґати, а 2017 – архієпископом Токіо.

Схожі новини:

Поширити новину: