Архієпископ Мокшицький: фатімське послання закликає до навернення

Увечері 13 травня, в 106-ту річницю початку об’явлень Матері Божої у Португалії та з нагоди початку Фатімських богослужінь у Зимній Воді, архієпископ Мечислав Мокшицький очолив Святу Месу з настоятелем о. Іваном Фафулою, отцем деканом Мареком Недзвецкім, отцем деканом Яном Ніклем та священниками львівських парафій та Городоцького деканату.

Про це пише Львівська архідієцезія.

Архієпископ Мокшицький на початку Літургії урочисто вніс до храму реліквії святого Йоана Павла ІІ, який буде теж особливим опікуном для місцевої громади. «Вирушаймо разом з Марією та Йоаном Павлом ІІ, щоб вкотре просити про мир, – закликав митрополит вірних. – Фатіма – це заклик, який маємо виконати. Варто пам’ятати, що в наших руках є доля нас самих і цілого світу. Від нас залежить чи добро перемагатиме … Ми хочемо молитися і просити Марію про навернення грішників, про Боже милосердя та про мир в Україні».

У проповіді архієпископ сказав: «Сьогодні ми крокуємо по важкій для нас і цілого світу дорозі життя, в якій бачимо сповиту війною Україну. Україну занурену в розпачі і болі, в духовному хаосі, де бракує єдиного духа і єдиної дороги, спільної для всіх. Але відтепер можемо вирушити в духовну дорогу, об’явлену у Фатімі – дорогу назначену надією і світлом.

У цій мандрівці товаришує нам святий Йоан Павло ІІ, який є присутній між нами у реліквіях і повторює нам «Totus Tuus – Увесь Твій». В цьому гаслі вказує нам на довіру Богородиці і заохочує, щоб і ми так робили у своєму житті. В гаслі «Увесь Твій» віднаходимо шлях, про який говорить святий Йоан Павло ІІ під час беатифікації Франциска і Гіацинти: фатімське послання закликає до навернення, застерігає людство перед тим, щоб не ставало по боці дракона, який „хвостом своїм змітає третину зірок з неба і скидає їх на землю (пор. Одкр 12, 4). Остаточною метою людини є небо – справжній дім, де Небесний Батько очікує всіх з милосердною Любов’ю. Бог не хоче втратити нікого, тому дві тисячі років тому послав на землю Свого Сина, щоб шукав і спас те, що загинуло (пор. Лк 19, 10)».

Після Святої Меси усі присутні молилися Розарій до Пресвятої Діви Марії, випрошуючи дар миру та припинення війни. На завершення була коротка процесія з фігурою Фатімської Діви Марії вулицями Зимної Води.

Тект і фото: Олександр Кусий

Схожі новини:

Поширити новину: