Загиблий захисник України: «Ви тут молитесь, а там це працює!»

23 квітня у Червоноградській парафії Зіслання Святого Духа прощались із загиблим Захисником України. Тарас Коцечко віддав життя 18 квітня у бою в районі Часового Яру. Похоронні урочистості очолив голова Конференції єпископів України Віталій Скомаровський.

Про це повідомляє сторінка парафії у Червонограді.

На похоронну Святу Месу також прибули військовий капелан Львівської архідієцезії о. Іван Заяць та о. Казимир Шалай.

Проповідь виголосив настоятель парафії о. Микола Леськів, який згадав останні слова Тараса, котрі він сказав місяць тому в рідному храмі, перебуваючи у відпустці: «Ви тут молитесь, а там це працює!». Отець Микола розповів, що Захисник спочатку отримав поранення, однак потім знову повернувся у стрій. На війні був 9 місяців.

«Цих дев’ять місяців Мати носила його в своєму серці і щоденно шептала молитви перед Богом. Той шепіт молитви ми чули у вашій родині! Той самий шепіт було чути з уст дітей і дорослих, які в цьому храмі молилися і надалі будуть молитися за Тараса та усіх Захисників нашої Батьківщини. Благословенний час … Для Тараса цих дев’ять місяців були періодом тяжким, небезпечним, а водночас благословенним часом. Він був щасливим і всі це бачили! Ми бачили його радість, коли він був з нами під час відпустки. Він був щасливий, бо взяв на себе роль Архангела Михаїла, ставши до бою з вогняним драконом, щоб захистити тих, кого любить. Він був щасливий, бо з землі до Неба доносились голоси молитов. Тарас також їх чув і казав: «Ви тут молитесь, а там це працює! Ми відчуваємо ваші молитви! Ми потребуємо ваших молитов». Він був щасливим, бо там відчув турботливу опіку Небесного Батька. Він там по новому впізнав Бога, до якого сьогодні повертається назавжди. Він був той самий, а водночас інший!», – розповів у проповіді настоятель.

Після молитов відбувся обряд поховання на міському цвинтарі.

Вічне спочивання дай всім померлим Захисникам і Захисницям, Господи! А світло віковічне нехай їм світить! Хай спочивають у мирі вічнім. Амінь.

Схожі новини:

Поширити новину: