Київсько-Житомирська дієцезія: робоча зустріч ординарія з головами комісій

Як повідомлялося, 18-21 квітня в осередку РМ «Карітас-Спес Україна» відбувалась формаційна зустріч для священників та монахів, які служать на терені дієцезії. На завершення, 21 квітня, відбулась зустріч ординарія єпископа Віталія Кривицького SDB з очільниками дієцезіальних комісій та деканами.

Під час робочої зустрічі кожний голова розповів про склад, положення, діяльність комісії від останньої зустрічі. Це був час обговорення актуальних питань та пропозицій. Для кращої комунікації всередині дієцезії у робочій зустрічі взяли участь декани.

Очільник комісії перманентної формації духовенства о. Роман Грек назвав пріорітетні теми та питання для формації в наш час, зокрема увага приділяється питанням душпастирського служіння постраждалим від війни. Голова комісії у справах ЗМІ о. Олексій Самсонов представив діяльність католицьких мас-медіа на терені дієцезії, зокрема в умовах війни, вказав на основні виклики у медійній діяльності.

Про діяльність комісії душпастирства молоді розповів о.Міхал Воцял SDB. За цей час комісії вдалося активно розвивати деканальне душпастирство молоді, провести низку заходів для молоді та для навчання самих душпастирів. Комісія планує цього року вперше провести Дієцезіальні день дитини та день підлітка, паломництво випускників. Крім того, комісія готується до СДМ у Лісабоні та Дієцезіального дня молоді, який вже вдруге відбуватиметься у вересні.

Голова комісії у справах сім’ї о. Руслан Демчук представив планові заходи для родин та душпастирів, які особливим чином залучені у служіння сім’ям. Окреслив головні труднощі, з якими зустрічаються родини. Отець Станіслав Інжиєвський, який очолює комісію душпастирства, представив низку заходів, підготованих комісією. Голова комісії у справах віри о. Олег Сартаков представив діяльність комісії та наголосив на небезпечних тенденціях для вірян та українського суспільства.

Очільник комісії у справах літургії о. Віталій Квапіш доповів про вже існуючу співпрацю з головою комісії при єпископаті та поточні справи, якими займається комісія. Єпископ Олександр Язловецький, який очолює комісію у справах екуменічної діяльності представив участь у екуменічних заходах.

Ординарій єпископ Віталій Кривицький розповів про стратегію дієцезії: про цілі, очікування та завдання, а також те, що вже вдалося зробити.

Нагадаємо, що Київсько-Житомирська дієцезія нараховує 12 деканатів і тут діє 9 дієцезіальних комісій.

Схожі новини:

Поширити новину: