Створено «Обсерваторію об’явлень і містичних явищ, пов’язаних з Богородицею»

Завданням інституції, створеної при Папській міжнародній Маріологічній академії, є допомагати надавати допомогу у вивченні, автентифікації та правильному поширенні відомостей про різні містичні явища, пов’язані з постаттю Пресвятої Марії.

Про це пише Vatican News.

Папська міжнародна Маріологічна академія поширила повідомлення про те, що при цій інституції створено обсерваторію для дослідження об’явлень і містичних явищ, пов’язаних із постаттю Пречистої Діви Марії. Це зроблено з метою аналізу та інтерпретування різних випадків, таких як явлення, сльозоточіння, але також внутрішній голос, стигмати та інші містичні явища, які тривають або відбулися в минулому і щодо яких церковна влада ще не висловилася у справі їхньої автентичності.

Завдання інституції

«Завдання, яке ми ставимо перед собою, – зазначив о. Стефано Чеккін OFM, очільник ПММА, – полягає в тому, щоби надавати конкретну підтримку вивченню, автентифікації та правильному поширенню таких подій, завжди у гармонії з церковним вченням, з компетентними відомствами та діючими нормами Апостольської Столиці в цій матерії». Він розповів, що обсерваторія діятиме в систематичний, стратегічний, мультидисциплінарний і кваліфікований спосіб, залучаючи експертів і дослідників. «Дуже важливо вносити ясність, оскільки часто гадані послання породжують плутанину, поширюють тривожні апокаліптичні картини чи навіть звинувачення проти Папи та Церкви. Хіба може Марія, Мати Церкви, підважувати її цілісність або сіяти страх і протистояння Та, що є Матір’ю Милосердя та Царицею миру?» – запитує священник, додаючи, що не менш важливим аспектом є підтримувати відповідну формацію, оскільки вирішення деяких випадків вимагає належного приготування.

Структура обсерваторії

У повідомленні академії зазначається, що обсерваторія складатиметься із керівного та центрального наукового комітетів, та представлено склад обох органів. Крім того, найближчим часом будуть створені місцеві наукові комітети. Офіційна праця обсерваторії буде інавгурована в суботу, 15 квітня 2023 р., коли в осідку ПММА відбудеться перше засідання. Отець Чеккін зазначає, що в подальшому планується створення національних і міжнародних комісій, щоби оцінювати та вивчати містичні явища в різних частинах світу та сприяти відповідному формаційному процесові, а також здійснювати консультаційне служінні в місцевих Церквах і проводити трансдисциплінарні дослідження.

Схожі новини:

Поширити новину: