Кардинал Паролін про пошук шляхів припинення війни в Україні

Святий Престол намагається «задіяти весь свій творчий потенціал», щоб знайти шляхи діалогу для припинення війни в Україні, заявив журналістам у Римі Державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін. Він визнав, що проблема полягає в тому, щоб знайти відповідну формулу.

Про це пише Gosc.

У понеділок ввечері під час розмови з ватиканістами держсекретар нагадав, що Папа Франциск хоче відвідати обидві столиці – Москву і Київ.

«Папа вважає, що справі миру можна послужити тільки в тому випадку, якщо йому вдасться зустрітися з двома президентами: Зеленським і Путіним», – пояснив кардинал Паролін.

Він підкреслив, що Святий Престол має бачення, яке відрізняється від погляду окремих держав. «Це, – додав він, – універсалістське бачення, підхід, згідно якого треба відкрито працювати заради миру».

На запитання, чи відбувається щось у цьому напрямку, Держсекретар відповів: «Я б сказав, що ми намагаємося задіяти увесь наш творчий потенціал, щоб знайти формули, які дозволять діяти. Першим кроком має бути припинення вогню».

«Ми маємо універсальний вимір і тому намагаємося втручатися заради миру, не керуючись якимись партикулярними інтересами. Я думаю, що це відправна точка, яка сприяє посередництву Святого Престолу», – зазначив він.

За словами кардинала Пароліна, проблема полягає в тому, щоб знайти формулу, спосіб рухатися вперед.

«Якби тільки щось можна було розпочати в цьому напрямку, я думаю, що обидві сторони – і Росія, і Україна, проявили би відкритість по відношенню до Святого Престолу», – оцінив Держсекретар.

Схожі новини:

Поширити новину: