Нунцій Австрії: бути поруч українців – проливати світло надії на темряву несправедливості

Апостольський нунцій в Австрії архієпископ Педро Лопес Кінтана заявив, що повномасштабне вторгнення рф в Україну – це «напад на всі уроки, які світ виніс з двох світових воєн минулого століття».

Як передає Укрінформ з посиланням на Kathpress, про це посланник Папи Римського заявив у промові на прийомі федерального президента Австрії для акредитованих у країні іноземних дипломатів. 

«Напад росії на Україну є водночас нападом на всі уроки, які світ виніс з двох світових воєн минулого століття», – заявив архиєпископ Кінтана, котрий виступав як дуаєн дипломатичного корпусу.

Він наголосив, що жорстока агресивна війна, яку росія розпочала рік тому, зруйнувала європейський безпековий порядок, а путін порушив міжнародне право, нехтуючи кордонами та загарбуючи чужу землю.

Нунцій висловив жаль, що майже через рік після початку війни все ще немає серйозних мирних ініціатив, які могли б якнайшвидше покласти край стражданням українського народу і масовим руйнуванням, а також створити умови для справедливого і тривалого миру.

За його словами, допоки не буде досягнуто справедливого миру, «який не винагороджує крадіжку землі та не залишає український народ на милість і насильство окупантам», потрібно «бути поруч з тими, на кого нападають, кому погрожують і кого пригнічують». «Роблячи це, ми також проливаємо світло надії на темряву несправедливості», – заявив архієпископ.

Нагадаємо, що президент Карітас Європа монсеньйор Міхаель Ландау, який є водночас президентом Карітасу Австрії, запевнив у допомозі українцям стільки, скільки буде потрібно.

Схожі новини:

Поширити новину: