Відійшов до Господа отець Марек Лукомський

7 лютого 2023 року, в Домі священників-пенсіонерів у Варшаві помер отець Марек Лукомський, який був викладачем у Городоцькій семінарії Святого Духа.

Про це повідомляє CREDO.

Отець Марек народився 1936 року, був висвячений 1964 року як дієцезіальний священник Варшавської архідієцезії. Досить довго працював на місіях, у Бразилії. В Україну він, як і багато інших священників-поляків, приїхав працювати на початку 1990‑х, коли Римсько-Католицька Церква починала активно відроджуватися після радянського періоду нищень.

У трагічній аварії 2007 року, коли загинув засновник і перший ректор Інституту Богословський Наук отець Андрій Мацьонг, разом із ним у машині був отець Марек Лукомський. Він залишився живий, але теж постраждав, і після аварії пропрацював ще кілька років у семінарії, але зрештою мусив повернутися на батьківщину через стан здоров’я.

«Він був професором філософії, — зазначає о. д‑р Олександр Халаїм, — викладав у нас в Городку, і у Ворзелі, і у Львові, по всіх римо-католицьких семінаріях. Людина дуже добра, але водночас вимоглива. Для нього семінаристи були важливими. Вимагав багато, але був люблячим. Його характеризувала строгість, інтелектуальність, але це випливало не з суворості, а з прагнення піклуватися про благо семінаристів. Він був префектом нашого курсу, коли я навчався у семінарії. Я добре його знаю».

Заупокійні богослужіння в Городоцькій семінарії відбудуться 9 лютого, зранку: Утреня за померлих і Свята Меса. Отець Марек Лукомський буде похований у Польщі.

Вічне спочивання дай йому, Господи! А світло віковічне нехай йому світить. Хай спочиває у мирі вічнім. Амінь.

Схожі новини:

Поширити новину: