Папа учасникам Світового дня молоді 2023: горизонти спонукають зростати

У зверненні, присвяченому Світовому дню молоді, Святіший Отець закликав юнаків і дівчат бути відкритими на інших.

Про це пише Vatican News.

З нагоди Світового дня молоді, який відбудеться у Лісабоні 1-6 серпня 2023 року на тему: «Марія встала та пішла швидко» (Лк 1,39), Папа Франциск записав коротке вітання юнакам і дівчатам, які готуються до участь в цій події. У відеозверненні Святіший Отець висловив вдячність молоді, яка вирушить до Лісабону, вказуючи на важливість відкривати власні горизонти.

Бажання взаємного ділення

На початку звернення Папа Франциск сказав, що радіє з приводу того, що за кілька місяців до початку Світового дня молоді вже зареєстровано 400 000 учасників. Молодий хлопець чи дівчина, які вирушають у такі паломництва, спраглі брати участь, ділитися, розповісти свій досвід і почерпнути досвід іншого. «Молодь спрагла горизонтів», – відзначив Святіший Отець.

Горизонти, а не стіни

Папа закликав навчитися завжди дивитися за обрій, завжди далі. «Не будуйте стіну перед своїм життям. Стіни закривають вас, горизонт спонукає вас зростати! Завжди дивіться на горизонт, очима, але перш за все серцем! Відкрийте своє серце! На інші культури, на інших юнаків і дівчат, які також прибудуть на цей День», – закликав Святіший Отець.

Схожі новини:

Поширити новину: