Кардинал Пелл буде похований у крипті сіднейського собору

ABC News: Harriet Tatham

Як повідомлялося, 14 січня у Ватикані відбулися похоронні урочистості кардинала Джорджа Пелла. Його тіло буде перевезене на рідну австралійську землю та спочине у крипті катедри Святої Марії. 

Майже 100-річна вишукана крипта з вражаючою архітектурою та дизайном оздоблена однією з найкращих мозаїчних підлог у світі із зображеннями за релігійними мотивами. 

Крипта створена братами Мелокко. Приголомшливий кельтський хрест, інкрустований у підлозі склепу, є вражаючим: довжина його сягає 42 метри та ширина – 21 метр. Він також прикрашений п’ятьма медальйонами, що зображують дні створення, а на ніжках і плечах хреста розташовано 18 менших медальйонів, що ілюструють титули Діви Марії, якій присвячено собор. Хрест із його неймовірним поєднанням складних завитків і геометричних візерунків у насичених кольорах підкреслює натхнення, яке Пітер Мелокко переклав з Книги Келса, рукопису Євангелія, що бере свій початок із шостого по дев’яте століття, повідомляється на сторінці собору.

Крипта, перш за все, є місцем спочинку видатних австралійських католиків, між іншим, попередніх архієпископів. На плитах, які самі по собі є шедеврами, та розташовані над могилами є вишукані написи, що описують основні моменти життя похованого. 

У крипті розміщені рельєфи з різними сценами із життя Ісуса Христа, зокрема Його Страсті.

Крім того, крипта використовується для проведення мистецьких та релігійних виставок, концертів духовної та класичної музики.

10 січня у соборі відбулась заупокійна свята Меса за померлого кардинала. Архієпископ Сіднея Ентоні Фішер зазначив, що без сумніву, кардинал Джордж Пелл був одним із найвидатніших церковних діячів Австралії. 

Кардинал Джордж Пелл був архієпископом Сіднея з 2001 по 2014 рік. 

День його поховання у крипті собору буде повідомлено пізніше.

За матеріалами ABCNews

Фото: Harriet Tatham (ABCNews), Victor Zubakin

Схожі новини:

Поширити новину: