Єпископ Лучок: Бог запрошує нас бути співтворцями добра

12 січня цього року Апостольський адміністратор Мукачівської дієцезії єпископ Микола Лучок ОР долучився до відзначення 10-ї річниці єпископської хіротонії владики Ніла Лущака ЧБМ, Апостольського адміністратора Мукачівської Греко-Католицької єпархії.

Про це пише Мукачівська дієцезія.

З цієї нагоди в ужгородському греко-католицькому Хрестовоздвиженському кафедральному соборі було звершено Божественну Літургію. У ній взяв участь єпископ Абель Сочка, правлячий єпископ єпархії для католиків візантійського обряду в Угорщині (м. Ніредьгаза), а також численна кількість священників, монахинь, вірян та співпрацівників.

Проповідь на святковому богослужінні виголосив єпископ Микола Лучок, який насамперед подякував Богу за 10 років вірного архієрейського служіння владики Ніла.

«Кожна людина на землі хоче бути щасливою. Однак гроші, земна влада – щастя не дають. Єдиний, хто може нам дати щастя – це Бог. Бог запрошує нас до досконалості. Бог запрошує нас до того, щоб ми цілковито хотіли з Ним з’єднатися. Це не тільки жити по заповідях!» – зауважив єпископ Микола.

«Якщо ми відкриті на доброту Божу, ця доброта діятиме через нас. Щоб досвідчити добро, потрібно, щоб я був відкритий на Доброго Бога, і ти, Брате. Бог завжди має перший ініціативу. Бог перший дає. Тому що Він є джерелом, а нас запрошує бути співпрацівниками, співтворцями добра, – сказав проповідник. – Коли дякуємо сьогодні за 10 років єпископського служіння владики Ніла, дякуємо Богові за Його турботу. Це Він кличе до служіння. Якщо хочемо, щоб відбувалися добрі справи, ми повинні прислухатися до Нього, до Його ініціативи. Бог завжди промовляє».

Апостольський адміністратор Мукачівської дієцезії від власного імені та всієї ввіреної йому пастви вручив символічний подарунок – розарій Папи Франциска, який у часі війни був переданий в Україну від Святішого Отця через кардинала Краєвського. «Цей розарій єднає нас як з Ісусом Христом – Спасителем, так єднає нас з вірною, послушною Богові Богородицею Дівою, і єднає нас в Тілі Христовому у єдину Церкву. Нехай, дорогий Брате, Тобі цей подарунок нагадує про цю єдність та буде допомогою, адже це не тільки символ, а і практичний засіб», – такими словами привітав єпископ Микола Лучок ювіляра – владику Ніла.

Схожі новини:

Поширити новину: