Помер кардинал Пелл

Фото: news.com.au

Помер кардинал Джордж Пелл, колишній архієпископ Сіднея та колишній префект Секретаріату з економічних питань Святого Престолу.

Про це пише КАІ.

Про смерть кардинала спочатку повідомив у соціальних мережах американський ватиканіст Едвард Пентін, а потім католицьке інформаційне агентство CNA, додавши, що кардинал Пелл помер о 20:50 10 січня «після зупинки серця» у віці 81 року.

Кардинал Джордж Пелл (народився 8 червня 1941 року) був кардиналом Католицької Церкви з Австралії. З 2014 по 2019 рік був префектом Секретаріату з економічних питань Святого Престолу, а з 2013 по 2018 рік належав до Ради кардиналів-радників Святішого Отця Франциска. У 1966 році був висвячений на священника, у 1987 році – на єпископа, у 2003 році став кардиналом. Джордж Пелл був архієпископом Сіднея (2001-2014), архієпископом Мельбурна (1996-2001) та єпископом-помічником Мельбурна (1987-1996). Був письменником та публіцистом. Здобув ліценціат з теології в Папському Урбаніанському університеті в Римі та ступінь доктора богослов’я в Оксфордському університеті.

Помилково звинувачений у сексуальних домаганнях, він провів 400 днів у в’язниці суворого режиму. Зрештою, він був виправданий одноголосним рішенням Верховного суду Австралії. Плодом цих непростих моментів стала книга «В’язничний щоденник».

За кілька днів до своєї смерті кардинал прокоментував завершення земної мандрівки папи-емерита Бенедикта XVI. «Він був людиною віри і молитви як письменник і мислитель. І був вражаюче добрим учасником дискусій, наприклад, в Конгрегації віровчення. Його вміння синтезувати почуте, проаналізувати, а потім представити свою точку зору – я не думаю, що я будь-коли чув когось, хто робив би це краще за нього”, – підсумував кардинал Пелл.

Схожі новини:

Поширити новину: