Призначено нового президента «Карітас-Спес Україна»

15 грудня Конференція єпископів України призначила нового президента Релігійної місії «Карітас-Спес Україна». Ним став єпископ Олександр Язловецький.

Релігійна місія «Карітас-Спес Україна» у своїй діяльності підпорядковується єпископату України. Конференція єпископів, відповідаючи на виклики, які стоять перед Церквою в Україні та її харитативною діяльністю в часі війни, зокрема, з огляду на завершення строку повноважень о. Петра Жарковського, який був президентом місії у 2016-2022 роках, ухвалила рішення про призначення нового президента. Ним став єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії Олександр Язловецький.     

Нагадуємо, Релігійна місія «Карітас-Спес» Римсько-Католицької Церкви в Україні є однією із 48 учасників Федерації «Карітас Європа» та членом «Карітас Інтернаціоналіс», глобальної конфедерації, яка об’єднує 162 католицькі організації. В Україні Місія працює в усіх регіонах, маючи Національний офіс і сім регіональних осередків, які діють у кожній дієцезії Римсько-Католицької Церкви (РКЦ). «Карітас-Спес Україна» сприяє встановленню соціальної справедливості, пропагуючи християнське милосердя. Її діяльність спрямована на: подолання бідності, встановлення справедливості та відновлення гідності людини, незалежно від її віросповідання, кольору шкіри, національності, політичних чи світоглядних переконань.

Схожі новини:

Поширити новину: